1 Ocak 2015 Perşembe

  |  YORUM YOK  |  

BATI’NIN HİÇ AZALMAYAN UTANCI; İSLAM KARŞITLIĞI


Tarihten bugüne, Müslümanlar, özellikle Osmanlı Devleti zamanında Hıristiyanlara ve diğer inançlara hep hoşgörü ile yaklaştı. Ancak Hıristiyan devletler ve halkın bazı kesimleri, Müslümanlara karşı ayrımcı bir tavır sergiledi. Bugün de aynı durum devam ediyor. Almanya, Avusturya, Fransa’da yaşanan ırkçı olaylar ve ayrımcı politikalar bu devamlılığın bir göstergesi.
Gün geçmiyor ki bir Batı ülkesinde, İslam karşıtlığına dayanan olaylar gündeme düşmesin. İşte son zamanlarda medyaya yansıyan olaylardan bazıları;

ALMANYA’DA İSLAM KARŞITI GÖSTERİLER BÜYÜYOR

Almanya’da İslam ve göçmen karşıtı gösteriler sürüyor. “Batı’nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar” (PEGIDA) hareketi Alman bayraklarıyla Dresden kentinde gösteri yaptı. Binlerce kişi, Neo- Nazi hareketinin en güçlü olduğu Dresden’in Semperoper Opera Salonu önünde toplanıp İslam ve göçmen karşıtı dövizler taşıdı. Taşınan pankartlar arasında “Kendi Almanyamızı özledik”, “Göçmenlerin sosyal refahımızdan yararlanmasını durdur” sloganları dikkat çekti.

200 KİŞİ 17 BİN 500 KİŞİ OLDU

almanlar1

İki ay önce ortaya çıkan Pegida’nın ilk gösterilerine Dresden’de ise 200 kişi katıldı. Daha sonra hareket büyüdü, iki hafta önceki gösteriye 10 bin, 16 Aralık’takine de 15 bin kişi katıldı. Siyasilerin karşı açıklamalarına rağmen bu akşamki gösterilere katılım merak ediliyordu. Dresden polisi PEGİDA protestocularının sayısının 17 bin 500 olduğunu açıkladı.

“ÖZÜR DİLERİZ, MÜSLÜMANLAR GİREMEZ”

İslam karşıtlığının başka bir yansıması da Avustralya’da görüldü. Avustralya’nın Queensland eyaletindeki bir kasabada restoran sahibi, tabelaya ”Özür dileriz, Müslümanlar giremez” diye yazdı.

Restoranın sahibi John Hawkes, işyerinin önündeki günlük menülerin yer aldığı tabelaya, ‘‘2 bin sene önce Hazreti İsa suyu şaraba değiştirdiği için haber başlıklarına çıkmıştı. Gelenek devam ediyor, biz de parayı biraya çeviriyoruz. Özür dileriz, Müslümanlar giremez” yazdı.

avustralyada-muslumanlar-giremez-yazisitepki-cekti,AaowaiGhJEizCzyPaEQ89g

AVUSTURYA’DAKİ ‘AYRIMCI TASARI’ 2015’TE YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Avusturya hükümeti,  Müslümanlara yönelik ayrımcı maddeler içeren yasa tasarısını 2015’te yürürlüğe sokmaya hazırlanıyor. Tasarıya göre, Avusturya’da görevli imamlar sadece vizeleri bitene kadar görev yapabilecek ve imamlara yeni vize verilmeyecek. Ayrıca yabancı ülkeler bu ülkedeki dini kurumlara finansal yardım yapamayacak.

Dernek statüsündeki camiler ya tüzüklerini değiştirerek İslam cemaati altında tüzel kişiliğe geçecek, ya da bir yıl içinde kapanacak.

Diğer yandan tasarının yürürlüğe girmesiyle Başbakan, Müslüman dini dernekleri tanıma ve lağvetme yetkisine sahip olacak.

Ayrıca, dini cemaatler tarafından düzenlenecek etkinlikler ‘güvenlik’ gerekçesiyle iptal edilebilecek.

MEZHEPSEL AYRIMI KIZIŞTIRACAK EĞİTİM HAMLESİ

Tasarının yürürlüğe girmesi halinde Viyana Üniversitesi’nde kurulacak İslam Teoloji Fakültesi’nde Sunniliği ve Aleviliği esas alan iki bölüm kurulması planlanırken, buradan mezun olanların camilerde din görevlisi olarak görevlendirilebileceği ifade ediliyor.

Hükümetin ısrar ettiği tasarının ocak ayında meclisten geçerek şubatta yürürlüğe girmesi planlanıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder