3 Ocak 2015 Cumartesi

  |  YORUM YOK  |  

VERİLERİN SURPAC'E GİRİŞİ

Database->OpenNew’ e tıklanır.

                       Çıkan ekrana database’in ismini girerek apply tıklanır
              

     


     Apply tıklandıktan sonra ddb dosyası oluşur ve ekrana yukarıdaki gibi bir pencere açılır. Akabinde bu ekrandada apply’e tıklanır.
                                

     


   Apply tıkladığımızda choose database typ penceresi açılır ve tekrar apply basılır.

Ekrana choose optional tables for new database penceresi gelir, bu pencerede eklemek istediğiniz ek veriler sağ tıklayarak add’a basılır ve ardından yeni girilecek verinin ismiyazılırak apply butonuna tıklanır.
             
               

        Karşımıza veri tabanlarının ayarlarının yapılacağı ekran gelir, buradan veri tabanında olmayan  sütunu tıklayarak kaldırırız.
 

        Suvey’de x, y, z, değerleri olmadığı için tıklayarak çıkartırız.

        Jeoloji veri tabanında x_from, y_from, z_from, x_to, y_to, z_to, olmadığı için tıklayarak çıkartırız. Ayrıca lithology ekranda olmadığı için alt bölmeye sağ tıklayarak lithology’i ekleriz.

 Sample veri tabanında x_from, y_from, z_from, x_to, y_to, z_to olmadığı için tıklayarak çıkartırız. Ayrıca manyezitin tenör değerlerini gireceğimiz bölüm için mnyzt sütununu ekleyerek tenör veri tabanını oluşturmuş oluruz.
Aplly tıklarız ve ….ddb dosyası oluşur; bu dosyayı kullanarak not defteri olarak oluşturulan veri tabanını gerekli düzenlemeleri aşağıdaki gibi yaparak programa aktarırız.





0 yorum:

Yorum Gönder